Geschiedenis

In 1981 is Step by Step opgericht.
Na een aantal jaren bij een dansschool in Schiedam te hebben gewerkt, vond John het tijd worden om voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie werd er lesgegeven in huurzalen in Moordrecht  en Bergschenhoek.

In 1986 werd het huidige pand aan de Turfmarkt aangekocht. Er werd gestart met lesgeven in de zaal, waarin tegenwoordig de bar gesitueerd is. Het eerste wat aangepast diende te worden waren de toiletten. In de zomer van 1986 zijn die aangelegd op de plek waar vroeger de garderobe was. De jassen hingen in die tijd in de gang aan de muur.
In de toenmalige danszaal werd een discobar gebouwd en heel veel leerlingen uit Moordrecht verhuisden mee naar Gouda, zodat meteen de lessen konden starten.

Al snel groeide Step by Step uit z'n voegen en in 1987 werd begonnen met de aanbouw van de huidige danszaal. Op een fundering van 17 heipalen van 23 meter lengte (grond in Gouda is erg zacht) werd het casco geplaatst. De binnenkant van de zaal is met vrijwilligers en de vader van John eigenhandig, ontworpen en ingericht. Zo werd onder andere, de vloer lat voor lat zelf gelegd.
In november was de zaal klaar voor gebruik (lastig als het seizoen in september begint).

In 1988 werd met behulp van de gebroeders van Leeuwen (Piet en Frans), destijds ook leerlingen, de bar gebouwd.
Later werden de gang en de garderobe nog aangepakt (dank aan John Linnenbank) en werden in het pand aan de Turfmarkt een aantal appartementen gerealiseerd.

Tot zover een beknopte samenvatting van het ontstaan van ons huidige Danspaleisje.