Cursussen

Voor elk niveau en elke leeftijd hebben wij een passende les. Weet je niet zeker welke les bij jou past? Vraag het gerust aan één van onze docenten. Zij bieden je advies op maat.

Onze lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 11 tot 100 jaar oud, met of zonder partner. Het leukst en makkelijkst is om op les te komen met een eigen partner. Lukt het niet iemand mee te nemen? Dan proberen wij u te helpen zoeken naar een danspartner.

Voorheen hadden wij een duidelijke scheiding in niveaus per les, op basis van het aantal gedanste jaren. Ervaring leert dat niet elke leerling op dezelfde manier ontwikkeld. Wij zijn daarom afgestapt van een scheiding op basis van aantal gedanste jaren. Wij proberen voor elke danser, of elk paar, persoonlijk in te schatten welke les het beste bij hem of haar past.

Deze lessen bieden wij aan:

Introcursus - een les voor beginnende dansers.
Paren I - een les voor dansers die de introcursus hebben doorlopen.
Paren II - in principe het vervolg op Paren I.
Paren III - in principe het vervolg op Paren II.
Paren IV - in principe het vervolg op Paren III.
Paren V - in principe het vervolg op Paren VI.
Paren Mix - een uitdagende les voor gevorderde dansers.
Topklasse - een uitdagende les voor gevorderde dansers.

Vanaf de introcursus leert u de volgende dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha Cha, Rumba en Jive. Vanaf Paren II komt hier Samba als nieuwe dans bij. Tijdens Paren III komt dan nog de Slowfoxtrot (Ballroom) en de Paso Doble (Latin) erbij.

Naast de reguliere lessen is het mogelijk om extra lessen te volgen. Door het seizoen heen worden er bijvoorbeeld regelmatig technieklessen georganiseerd. Tijdens deze lessen wordt er dieper ingegaan op de techniek van de verschillende dansen en hoe men deze goed kan toepassen. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor workshops (in de dansschool of op locatie) en privélessen.

Elke twee maanden starten er nieuwe cursussen voor beginners. Bekijk het rooster om te zien wanneer welke cursussen gegeven worden. Alle cursussen omvatten zowel Ballroom als Latin dansen. Wij werken met een lidmaatschap en een contributiebedrag (€39,-) per maand (zie algemeen reglement). Dit geldt niet voor de introcursus, kosten hiervan bedragen €108,- per persoon voor 8 lessen.